на живо

Груба съдийска грешка попречи на Наполи да победи Днипро (ВИДЕО)

Севиля направи солидна крачка към финала, скандален пропуск на Фернандес от Фиорентина

Getty Images/Guliver Photos

Наполи и Днипро не излъчиха победител в първи полуфинален мач от Лига Европа. Мачът на стадио "Сан Паоло" завърши 1:1, като и двата гола паднаха през второто полувреме.

Давид Лопес откри резултата в 50-ата минута, когато се разписа с глава след центриране от корнер. Това бе първи гол за испанеца с екипа на Наполи. Последва серия от пропуски пред вратата на Денис Бойко, който направи няколко зрелищни спасявания.

Гостите от Украйна дочакаха своя миг в 80-ата минута. Влезлият по-малко от 60 секунди по-рано Йевхен Селезньов изравни. Страничният рефер обаче не забеляза, че той бе в положение на засада и голът бе зачетен. Видео от двубоя можете да видите тук.

В другия полуфинал носителят на трофея Севиля записа класически успех над Фиорентина на "Рамон Санчес Писхуан". Алеиш Видал се разписа два пъти в 17-ата и в 52-ата минути. Кевин Гамейро оформи крайното 3:0 четвърт час преди края. Футболистите на Винченцо Монтела трябва да съжаляват, че не успяха да реализират поне едно от многобройните създадени голови положения. Матиас Фернандес направи един от пропуските на сезона.