на живо

Евро 2016 без публика?

"Сигурността е приоритет", заяви директорът на турнира

Getty Images/Guliver Photos

Има вероятност част от мачовете от предстоящото Европейско първенство във Франция да се играят през празни трибуни или да бъдат отлагани. Това заяви пред "Шпорт Билд" директорът на шампионата от страна на УЕФА Мартин Кален.

„Сигурността е приоритет. Няма да направим нещо, което застрашава живота на хората. С правителството направихме няколко сухи тренировки, за да бъдем подготвени на теория. Проблемът е какво да се прави, когато мач е отменен заради терористична заплаха. Може да се играе на следващия или на по-следващия ден. Най-вероятно ще се проведе три часа преди първия мач от програмата за деня“, заяви Кален.

„Въпросът е дали да се играе пред пълни трибуни или без публика. При терористична заплаха, ако трябва, ще преместим мач и в друг град. Това може да стане проблем за хората с билети, които вероятно няма да успеят за толкова кратко време да се организират с пътуването и наемането на хотел. Нека бъдем конкретни: сигурността е поставена на първо място пред всичко останало“, допълни организационният директор.