на живо

Европейски шампион с Дания изскочи гол на терена

Ларс Елструп шокира зрителите на "Рендерс" - "Силкеборг"

Легендата на Дания Ларс Елструп напомни за себе си по неподражаем начин. Европейският шампион от 1992 г. изскочи чисто гол на терена по време на мача от местното първенство между "Рендерс" и "Силкеборг" (1:0). 53-годишният бивш нападател едва бе озаптен от стюардите. Но не и преди напълно да шокира невярващите фенове по трибуните. 

Елструп е част от славния тим на Дания, който бе събран буквално от плажовете и се включи в Евро 1992 вместо изхвърлената по политически причини Югославия. Впоследствие "червения динамит" сензационно грабна титлата, като във финала сломи Германия. Елструп бе резерва в решителния сблъсък, но преди това се разписа за 2:1 срещу Франция в групите и бе точен от бялата точка при дузпите срещу Холандия.

След края на кариерата си през 1993 г. обаче нападателят се превръща в най-скандалната фигура в датския футбол. Той се присъединява към сектата "Сърцето на Слънцето", продава златния си медал за 7000 долара и прави няколко опита да се самоубие. Арестуван е, докато тича гол из търговски център.

През последните няколко години Ларс опитваше да си върне вътрешния баланс със скромен живот в малък датски град. Но очевидно нещата отново излязоха от контрол...