на живо

Фаворитът за голф Мастърса падна… по стълбите

Дъстин Джонсън все пак може да играе

Един от основните претенденти за спечелването на първия голям голф турнир от серията "Мастърс" за годината - Дъстин Джонсън, преживя неприятен инцидент. След като силен дъжд сложи преждевременен край на тренировката в сряда, той се прибрал в къщата си под наем за почивка, но паднал тежко по стълбите й. Според съобщение на неговия мениджър Дейвид Уинкъл, приземяването е било доста тежко, но все пак има надежда, че световният №1 ще започне игра в четвъртък, въпреки силните болки в долната част на гърба.

"В 15 часа Дъстин се е строполил по стълбите на къщата си в Огъста. Падането е било тежко и сега трябва да си почива, макар да се чувства некомфортно. Бе посъветван да остане неподвижен и да предприеме действия срещу евентуално възпаление, като наложи мястото с лед. Има надежда, че ще се появи в игра в четвъртък. Ще се въздържа от повече коментари, докато не се изясни състоянието му"– се казва в прессъобщението.

Джонсън, който спечели три поредни турнира, бе считан за основен фаворит за спечелването на Зеленото сако тази неделя. В четвъртък той ще играе във финалния флайт, който трябва да застане на първо тий в 14:03 ч. местно време. В групата му са други двама мейджър-победители – Бъба Уотсън и Джими Уокър. Защитаващият титлата си от миналата година Дани Уилет (5 under, 283) ще играе в група с Мат Кучар и настоящия американски шампион сред аматьорите Къртис Лък. Те започват в 12:24 по обед.

Игрището Augusta National е доста мокро след падналите проливни дъждове. Според прогнозата ще вали през два от последните три дни на седмицата, ветровете ще са със сила 32 – 48 км/час, а поривите ще стигат до 65 км/час.

В началото на седмицата самият Дъстин Джонсън заяви: "Променливите условия на игрището ще разместят класирането и ще поставят най-добрите голфъри в света на истинско изпитание. Точността на патинг-играта по грийновете ще реши класирането”.