на живо

Фаворитката на 100 м хваната с канабис. Може да пропусне Игрите

Атрактивната Шакари Ричардсан е дала положителен тест по време на последната квалификация

Reuters

Една от големите фаворитки за златен медал на 100 м от олимпийските игри - американката Шакари Ричардсан, е дала положителна проба за канабис. Това поставя под въпрос участието ѝ на най-важния спортен форум, който трябва да започне на 23 юли в Токио.

Ричардсан е дала положителна проба за веществото по време на олимпийската квалификация в щата Орегон. Тя триумфира на 100 м на състезанието. 

Лекоатлетката все още не е коментирала положителната проба. В социалните мрежи тя написа само "И аз съм човек!". 

Канабисът е в списъка на забранените вещества на Световната антидопингова агенция и положителен резултат може да доведе до забрана за състезание от един месец до две години.

Снимка: Reuters

Според "Ройтерс" една от конкурентките на 21-годишната Ричардсан - Джена Прандини, която завърши на четвърта позиция на 100 м по време на олимпийската квалификация, вече е уведомена, че ще бъде сред трите американки, които ще пътуват за Токио. 

Ричардсан е една от най-атрактивните бегачки по време на лекоатлетическите състезания. Тя привлича вниманието на феновете и медиите не само със силните си резултати, но и с нетрадиционния си външен вид. Отличителна ѝ черта са дългите нокти и нетрадиционният цвят на косата. 

Снимка: Reuters

Освен това американката има драматична съдба. Тя е отгледана от баба си, след като биологичната ѝ майка не се интересува от нея. В тийнейджърските години прави опит за самоубийство, а феновете на леката атлетика я сравняват с трикратната олимпийска шампионка Флорънс Грифит-Джойнър.