на живо

Федерацията по борба: Треньорите определят критериите, а ние само утвърждаваме

Христо Маринов коментира скандала с Биляна Дудова и Тайбе Юсеин

Федерацията по борба: Треньорите определят критериите, а ние само утвърждаваме

Управителният съвет на Българската федерация по борба само е утвърдил подадения от националния селекционер Петър Касабов списък за предстоящото европейско първенство. Така обясни ролята на организацията в скандала с Биляна Дудова и Тайбе Юсеин президентът Христо Маринов.

Дудова, която е актуална световна шампионка до 59 кг, заяви, че е обект на тенденциозно отношение от страна на специалиста и за това пред нея е предпочетена неговата възпитаничка - бронзовата медалистка от олимпийските игри в Токио Тайбе Юсеин. Двете трябваше да проведат среща, която да определи родната представителка в категория до 62 кг в Будапеща, но Юсеин не успя да мине претеглянето. 

"Има треньори, те определят критериите, оттам-нататък си носят отговорност. Ние като Управителен съвет само утвърждаване съставите. Подкрепили сме състава, който е подал националният треньор. Биляна беше подадена на 59 килограма", заяви Маринов.

Снимка: Lap.bg

Дудова заяви, че мечтае за олимпийски медал, затова влезе в категория, която ѝ позволява участие на най-престижния спортен форум.