на живо

Федерер: Освиркванията нямат място в тениса (ВИДЕО)

Маестрото защити Зверев след мача помежду им в Лондон

Getty Images

Световният номер 3 Роджър Федерер защити Александър Зверев след поражението си от него на заключителния турнир на АТП в Лондон.

Германецът се наложи със 7:5, 7:6 (5) над швейцареца, като записа трета победа от шест двубоя срещу Федерер и си гарантира финал срещу Новак Джокович.

Полуфиналът в английската столица обаче бе помрачен във втория сет. Федерер водеше с 4:3 гейма в тайбрека, когато топка изпадна от ръката на едно от децата. Момчето понечи да я догони, а Зверев реши да спре играта.

Това не се понрави на публиката, която започна да освирква мощно германеца. Когато точката бе преиграна Зверев заби ас на корта в "О2 Арена". Няколко точки по-късно пък той довърши 37-годишния тенисист с нервно воле, но въпреки това на корта се чуха много мощни негативни реакции въпреки успеха му.

Снимка: Getty Images

"Разбирам объркването. Това са непредвидени обстоятелства за нас. Освиркванията не ги харесвам. Виждаме ги в други спортове, но в тениса не е така. Така че когато се случи това при нас, ние го приемаме много лично. Такива неща се случват, а Саша не го заслужава. Той ми се извини на мрежата, а аз му казах: "Приятел, млъкни. Не е нужно да ми се извиняваш. Поздравления за чудесния мач и турнир, който правиш", каза Роджър Федерер.

Снимка: Getty Images

Зверев пък стана първият германец, който достига финала след Борис Бекер през 1996-а година.

"Малко съм тъжен от реакцията на публиката и всички освирквания. Всичко беше много емоционално. Аз се прибрах в съблекалнята и се почувствах странно. Не искам да ви лъжа, трябваше да остана за малко насаме", сподели 21-годишният Зверев.