на живо

Феновете избраха емблема за юбилейния екип на ЦСКА (СНИМКА)

Близо 20 000 привърженици гласуваха в анкетата на официалния сайт

Lap.bg

Феновете на ЦСКА определиха емблемата, която ще бъде изобразена върху екипите по случай 70-годишнината от създаването на тима. Близо 20 000 привърженици на "червените" дадоха своя вот в анкета на сайта. 

На гласуване бяха подложени 10 предложения, като 3 от тях събраха почти равен вот. Победителят обаче е първата емблема, която някога се е появявала върху екипи на ЦСКА.

"Оказа, се че голяма част от вас знаят, че тази емблема е първата поставена на официалните футболни екипи на ЦСКА. Колекционери също заявиха, че това е първата емблема, сложена на екип на червения отбор, за която има доказателства.

Единствено в мача навръх рождения ни ден футболистите ще излязат на терена с екипа, който ще бъде изработен специално за юбилея.", пише в официалния сайт на ЦСКА.

Снимка: cska.bg

"Червените" ще празнуват 70-годишен юбилей от създаването на тима на 5 май. Тогава на националния стадион "Васил Левски" футболистите на Стамен Белчев ще излязат срещу "Лудогорец", като мачът най-вероятно ще е сблъсък за първото място в класирането на Първа професионална лига.

От клуба вече неколкократно заявиха, че се очаква празненствата да бъдат впечатляващи.