на живо

Феновете на "Арсенал" на бунт срещу капитана Джака

"Това ще коства главата на Емери", прогнозират привържениците

Reuters

Феновете на "Арсенал" със сигурност преживяват лоши дни. А нововъведенията в тима добавят още горчив вкус. Този път "ябълката на раздора" е капитанската лента. 

Мениджърът Унай Емери обяви, че от тук нататък отборът ще бъде извеждан за мач от Гранит Джака. Той наследява на капитанския пост Лоран Кошчелни, който премина в "Бордо". 

Снимка: Reuters

Само че феновете не са съгласни с това решение. След като италианският специалист обяви името на новия капитан, социалните мрежи бяха засипани с негативни коментари.

"Харесвам Емери, но Джака с капитанската лента е позор. Това ще му коства поста", пише един от привържениците.

Снимка: Twitter

"Казват, че Джака е получил само един глас. Гласувал е сам за себе си", заявява друг.

Снимка: Twitter

Фен на "артилеристите" дори стигна по-далеч, като изхвърли сезонната си карта. 

Снимка: Twitter

Джака, който пристигна в "Арсенал" през 2016 г., е спечелил тайното гласуване между футболистите, проведено по-рано през седмицата.

Феновете обаче очакваха капитанската лента да бъде на ръката Роб Холдинг или Месут Йозил. Те бяха сред петимата, които бяха избрани от Емери и футболистите да излизат първи на терена през миналия сезон. Аарън Рамзи, Кошчелни и Петър Чех вече не са част от тима.

През настоящия сезон се очаква французинът да действа по същия начин и да бъдат избрани още четирима играчи, които да имат право да носят капитанската лента, освен швейцарския национал с албански корени.