на живо

"Ферари" и "Мерцедес" представиха новите си болиди (ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)

Вижте как ще изглеждат новите коли на водещите отбори във Формула 1

Getty Images

"Ферари" представи новия болид, с който тимът ще опита да пребори конкуренцията на "Мерцедес" през 2017 г. във Формула 1. Колата носи името SF70H и е 63-ата в историята на тима в най-гледаното автомобилно състезание в Европа и Азия. Болидът прави впечатление с удължения нос и предното крило, което е във формата на стрела. 

Пилоти на тима тази година ще са Себастиан Фетел и Кими Райконен, а трети ще бъде Антонио Джовинаци. Начело с директора на екипа на "Ферари" - Маурицио Аривабене, те участваха в церемонията по презентацията на болида на базата в Маранело, Италия. Колата е с удължен нос, а предното крило е във формата на стрела.

В четвъртък (23 февруари) "Мерцедес" също представи болида си. Моделът носи името W08 EQ Power+ и бе показан на живо в интернет в боксовете на британска писта "Силвърстоун".

Колата има нови елементи в аеродинамиката, както и малко по-различно задно крило. След това звездата на "сребърните стрели" Люис Хамилтън направи демонстрация като навъртя първи километри на пистата.

"Невероятен е. Чувствам го по-широк, а предните гуми наистина са огромни", заяви 32-годишният британец.

Ферари завърши втори при конструкторите през 2015 г., а през миналия сезон се смъкна на трета позиция след "Мерцедес" и "Ред Бул". Сега в "Скудерията" са амбицирани да се върнат на върха. Шампионатът във "Формула 1" започва на 26 март с Гран При на Австралия.