на живо

Ферер определи ситуацията с Надал като деликатна

34-годишния испанец се надява да възвърне формата и позициите си в топ 10

Ситуацията с контузията на Рафаел Надал преди олимпийските игри в Рио е "деликатна". Това заяви испанският тенисист Давид Ферер. Носителят на 14 титли от турнирите от Големия Шлем- Надал, не е играл от 27 май заради контузия на китката на лявата ръка и се оттегли от "Ролан Гарос", а след това пропусна и "Уимбълдън".

Испанецът е олимпийския шампион от Пекин 2008, а в Рио ще бъде знаменосец на отбора по време на церемонията по откриването на Игрите на 5 август. "Ще пътувам с Рафа в неделя за Рио. Неговото положение е много деликатно. Никога не е лесно да се върнеш на корта след контузия. Ще видим как ще се чувства", каза Ферер.

Швейцарецът Роджър Федерер отказа участие на олимпиадата заради контузия на коляното, а финалистът от "Уимбълдън" Милош Раонич и много други тенисисти няма да играят в Рио заради опасения от вируса Зика.

"На олимпиада всеки иска да види всички тенисисти да играят, така че за Рио е жалко. Но в тениса календара е много наситен, а и има опасения от Зика, добави испанецът.
34-годишният Ферер се представя разочароващо този сезон и изпадна от топ 10 на световната ранглиста за пръв от пости шест години.


"След Уимбълдън имах нужда от почивка, за да си възвърна ентусиазма. Това не е най-добрата ми година, много съм непостоянен и не показвам най-доброто. Но не може винаги да си на максимално ниво. Всяка година става все по-трудно, но вярвам, че мога да дам повече. Знам, че мога да играя и да се представям по-добре", каза още Ферер.