на живо

Фернандо Алонсо пред сензационно завръщане в "Рено"

Двукратният световен шампион във Формула 1 преговаря с тима, пише "Марка"

Легендата на Формула 1 Фернандо Алонсо е близо до завръщане в спорта! Испанският пилот преговаря с "Рено", пише авторитетното местно издание "Марка". Така двукратният световен шампион може отново да се състезава за френската компания, с чиито двигатели завоюва и двете си титли през 2005 и 2006 г.

В "Рено" се откри свободно място, след като Даниел Рикардо ще премине в "Макларън", който пък пусна Карлос Сайнц във "Ферари" за заместник на Себастиан Фетел.

Откакто започна тази трансферна въртележка "Рено" бе свързван именно с Фетел, но, според специалисти, германецът предпочита "Макларън", тъй като иска да се бори за титлата.

"Рено" търси голямо име, за да развива своя проект и да бъде разпознаваем отбор във Формула 1.", пише "Марка".

Основната пречка за завръщане на Алонсо обаче са неговите финансови изисквания. Той винаги е бил сред най-скъпоплатените, като в "Макларън" през 2018 г., получаваше по 30 млн. долара на година, отстъпвайки единствено на световния шампион Люис Хамилтън. За сравнение - Рикардо се подписва под 17 млн. долара. Според "Марка", "Либърти медия" - компанията собственик на Формула 1, е готова да покрие част от възнаграждението на Алонсо, за да го върне.

Сезонът във Формула 1 бе отложен заради коронавируса, но се очаква да бъде подновен с Гран При на Австрия на 5 юли, а дотогава да има и яснота относно бъдещето на Алонсо.

Тагове: