на живо

Фетел псува конкурент и шеф по радиото (ВИДЕО)

Пилотът на "Ферари" поднесе извиненията си след избухване в Мексико

Lap.bg

Освен че беше изместен от почетната стълбичка в състезанието за Гран При на Мексико заради наказание за опасна маневра, на Себастиан Фетел му се наложи да поднася извинения заради свои реплики по време на състезанието.

Пилотът на "Ферари", който се смъкна до 5-та позиция в крайното класиране след наложената му санкция от 10 секунди, се разбесня по радиото в края на надпреварата. Той отправи доста неприлични реплики към намиращия се пред него Макс Верстапен.

"Аз ли съм единственият, който вижда какво прави този? Той ме бута към Рикардо! Мърдай! Трябва да ми дадеш позицията, мамка му!", крещеше германецът по повод маневра на своя конкурент.

Жертва на гнева на Фетел стана и състезателният директор в Международната федерация по автомобилизъм – Чарли Уайтинг.

"Ето ти моето послание към Чарли: Да върви на майнта си!", каза пилотът в отговор на опит на един от инжинерите в екипа му да разясни позицията на директора за наказанието.

След състезанието Фетел поднесе лично извиненията си на Уайтлинг. Той също така поясни, че не е целял да обиди Верстапен.

"Бях малко по-емоционален и за това лично отидох при Чарли след състезанието, за да му се извиня. Що се касае до Верстапен, бях ядосан, адреналинът ми беше покачен, но думите ми нямат нищо общо с него, а само с действията му", обясни германецът.

Фетел се качи на трето място на почетната стълбичка, след като стюардите наложиха наказание Верстапен за напускане на трасето. В последствие обаче той остана пети. След видеоповторение към резултата му бяха добавени още 10 секунди. Санкцията беше наложена заради негова опасна маневра.

Победител в Гран При на Мексико стана Люис Хамилтън, а втори завърши Нико Розберг. На трето място в крайното класиране след наказанията на Фетел и Верстапен се качи Даниел Рикардо.