на живо

ФИФА забрани трансферите на "Челси" до 2020 г.

"Сините" от Лондон нарушили правилата за привличане на непълнолетни играчи

Getty Images

"Челси" няма да може да привлича нови футболисти през следващите два трансферни прозореца - летния през 2019 и зимния през 2020 г. Това съобщава Световната футболна централа (ФИФА), след като призна клуба за виновен за неправомерни трансфери на играчи под 18 години.

Разследването срещу 6-кратните шампиони на Англия е продължило повече от 3 години, като са разгледани 19 случая. След тях е и привличането на нападателя Бертран Траоре, който в момента е играч на "Олимпик" Лион.

Клубът ще получи и тежка парична санкция - 600 хил. швейцарски франка. Футболната асоциация на Англия ще трябва да плати 510 хил. швейцарски франка. 

Забраната не важи за женския отбор на "Челси", както и за тима по футзал. Лондончани ще могат да продават играчи в този период. 

Санкцията подлежи на обжалване и най-вероятно от клуба ще прибегнат до тази опция. Докато траят съдебните процедури в "Челси" ще могат да оперират на трансферния прозорец, което означава, че могат да си спечелят време и през лятото на 2019 г. да организират мащабна кампания за привличане на футболисти, с които да играят през следващата година.