на живо

Финалът на Лига Европа ще се играе въпреки трагедията в Манчестър

Футболистите на "Манчестър Юнайтед" започнаха последната си тренировка с минута мълчание

Финалът в Лига Европа между "Манчестър Юнайтед" и "Аякс" ще се играе по план в сряда вечер въпреки терористичната атака в Манчестър, при която броят на загиналите достигна 22-ма. Кървавият инцидент породи съмнения дали мачът в Стокхолм ще се проведе по план. УЕФА вече потвърди, че няма намерение да отлага двубоя.

"Към момента няма конкретни разузнавателни данни, които да сочат, че финалът на Лига Европа може да се превърне в цел на терористични атаки. УЕФА работи в тясно сътрудничество с местните власти и с шведската федерация в продължение на последните месеци, а рискът от тероризъм бе взет под внимание от самото начало на проекта. Освен това след атентатите в Стокхолм миналата година бяха въведени допълнителни мерки за сигурност. Призоваваме феновете да стигнат до стадиона възможно най-рано, тъй като предстоят щателни проверки на входовете", се посочва в изявлението на централата.

Двата гранда от Манчестър - "Юнайтед" и "Сити" - изразиха съболезнованията си към близките на жертвите в ужасяващия атентат. А футболните звезди използваха профилите си в социалните мрежи, за да засвидетелстват болката и подкрепата си.

Автомобилите на играчите на "Юнайтед" бяха претърсени на влизане на тренировъчната база в Карингтън. Официалният фен магазин ще остане затворен през целия ден, отменени са и туристическите обиколки на митичния стадион "Олд Трафорд".

Пресконференцията преди сблъсъка с "Аякс", планирана за тази вечер, бе отменена. "Решението е заради трагичните събития в Манчестър и ефекта, които не оказаха върху всички в клуба", гласи изявлението на "червените дяволи".

Футболистите на Жозе Моуриньо тренираха нормално в Карингтън, преди да излетят за Швеция. Заниманието започна с минута мълчание. Уейн Рууни, Пол Погба и останалите играчи застанаха в кръг и сведоха глави в памет на жертвите.