на живо

"Фиорентина" препъна "Интер" в края

"Нерадзурите" остават на върха в Италия

Twitter

Отборът на "Интер" изпусна победата над "Фиорентина " в мач от 16-ия кръг в Серия "А". Душан Влахович вкара за "Ла Виола" в добавеното време при равенството 1:1, но и така "нерадзурите" остават на върха в класирането.

Още в 8-ата минута гостите поведоха в резултата с първата си по-добра атака в мача, при която Борха Валеро получи топката в наказателното поле, финтира Максимович и с удар през краката му прати топката в мрежата за 0:1.

Испанецът не отпразнува гола си от уважение към тифозите на бившия си тим.

Пет минути по-късно Лаутаро Мартинес опита атрактивна задна ножица, но вратарят на "виолетовите" спаси удара на аржентинеца.

В ответната атака Милан Бадел отправи силен удар от далечна дистанция и само блестящата намеса на Самир Ханданович попречи да се стигне до изравнително попадение.

В 39-ата минута Ромелу Лукаку подаде за непокрития Лаутаро Мартинес, който вкара топката във вратата, но след намесата на VAR голът не бе признат.

В 45-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Стефан де Фрай, но наказателен удар не бе отсъден.

През второто полувреме вратарите показаха добри рефлекси и предотвратиха нови попадения. В добавеното време обаче Ханданович нямаше какво да стори. Влахович нахлу в наказателното поле и изравни за крайното 1:1.

След равенството "Интер" събра 39 точки и остава първи заради по-добра голова разлика от шампиона "Ювентус". "Фиорентина" заема 13-а позиция със 17 точки и е на 4 пред зоната на изпадащите.