на живо

Фюри срещу Уайлдър - сблъсък на великани (ВИДЕО)

Гледайте мача по RING на 10 октомври в 6 ч. сутринта

Фюри срещу Уайлдър - сблъсък на великани (ВИДЕО)

bTV Media Group придоби правата за излъчване на един от най-престижните мачове в тежка категория на професионалния бокс – този между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър.

Залогът в срещата е поясът на Световния боксов съвет (WBC), който в момента е притежание на британеца. Този двубой ще се състои в Лас Вегас и ще бъде излъчен пряко по спортната телевизия RING, на платформата VOYO.BG, както и на сайта btvnovinite.bg на 10 октомври.

Прякото предаване започва в 4 сутринта, мачът Уайлдър срещу Фюри - около 6. 

Уайлдър има една загуба и 42 победи. Единственото му поражение е от непобедения досега Фюри, който е в серия от 31 успеха.

Първата им битка на 1 декември 2018 г. завърши с безпрецедентно равенство, а победител с нокаут във втория сблъсък на 22 февруари 2020 г. стана Фюри. Тогава британецът отне и титлата световен шампион, версия WBC на своя съперник.

Мачът в Лас Вегас е своеобразен реванш, който Фюри беше задължен да даде на американеца. Това е сблъсък на великани. Буквално. Фюри и Уайлдър са с ръст от над два метра.

Третият им мач ще бъде изпитание на воля и характер, както и тест на съдбата.

През 2005-а американецът става баща за първи път. Дъщеричката му се ражда с гръбначна аномалия. Тогава Уайлдър не е чувал за бокс, играе американски футбол, но напуска колежа. Разнася пица, за да издържа семейството си.

Депресия, наркотици и свалени 60 кг за 2 години. Шест деца, последното, от които се роди през август и едва оживя. Фюри живее на ръба. Но днес е крал. И така ще е поне до неделя.