на живо

Фюри: Уайлдър е най-опасният боксьор в тежка категория. Като атомна бомба

Двамата излизат за трети мач помежду си в ранните часове на неделя (10 октомври)

Reuters

Дни преди един от най-важните боксови мачове за година, шампионът в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри заяви, че се чувства сякаш обезврежда атомна бомба. 

По този начин той описа претендента за титлата Дионтей Уайлдър, като добави, че американецът е най-добрият при най-тежките и всеки мач с него е непредсказуем. 

Снимка: Reuters

Двамата ще се изправят един срещу друг за трети път в ранните часове на неделя (10 октомври) българско време. Първата среща помежду им завърши наравно, а във втората Фюри победи след технически нокаут в седмия рунд и грабна пояса.

"Много хора отписват Уайлдър. Говорят за него все едно не може да се бие и не става за нищо. Не бъркайте - Дионтей Уайлдър е най-опасният боксьор в тежка категория. Съберете всички останали и те не са толкова опасни заедно, колкото е Уайлдър. Така че с това си имам работа. Играя си с атомна бомба, все едно стоя и се чудя коя жица да срежа. Всеки път срещу него си играеш с тази опасност. Трети път ще се бия с него и всеки път той е опасен", заяви Фюри преди мача.

Снимка: Reuters

Изглежда британецът е разучил добре своя съперник, като не изключва да бъде нокаутиран.

"Повечето боксьори трябва да те уцелят с поне пет удара, Уайлдър може да те удари с четвърт удар и пак да те нокаутира.", категоричен е Фюри.

Британецът спечели четири от титлите в тежка категория през 2015 г., детронирайки Владимир Кличко. След това поясите му бяха отнети заради употреба на наркотични вещества.

"Кличко беше най-опасното ми препятствие. След като го победих, винаги съм знаел, че Уайлдър ще е най-опасният ми противник. Кличко беше първата опасност, никой не може да се сравни с него. А Уайлдър е втората опасност във втората ми кариера. Уайлдър е опасен, останалите не са, те са просто боксьори", убеден е Фюри.

Снимка: Reuters

В неделя на ринга в Лас Вегас Фюри ще се качи в търсене на 31-ва победа при професионалистите. Той няма загуба в своя актив, а само едно равенство - в първия мач с Уайлдър.

Американецът пък може да се похвали 42 победи, 1 равенство и 1 загуба.