на живо

Франция победи Румъния в откриващия мач на Евро 2016

"Петлите" спечелиха трудно с 2:1

Getty Images

Франция започна с победа европейското първенство по футбол. "Петлите" надиграха трудно Румъния с 2:1.

В герой за домакините се превърна Димитри Пайе, който отбеляза победния гол в самия край на срещата.

Снимка: Getty Images

Румънците започнаха по-активно мача и още в 4-ата минута имаха възможност да поведат в резултата, но Станку не успя да преодолее вратаря на "петлите" Лорис.

Домакините се отърсиха от първоначалното стъписване и започнаха да се организират по-добре в предни позиции. Първо Оливие Жиру в 10-ата минута пропусна да вкара, а след него в 14-ата минута Гризман нацели греда.

Франция започна да създава все повече възможности пред вратата на съперника, но Пол Погба и Антоан Гризман продължиха да пропускат целта.

И така при резултат 0:0 завърши първото полувреме на мача.

Втората част започна по идентичен начин- с пропуск на Румъния.

В 56-ата минута вратарят на символичните гости Татарушану демонстрира страхотен рефлекс след като Пайе за пореден път изтормози отбраната на Румъния и центрира отляво, а Погба стреля от воле.

В 58-ата минута резултатът бе открит от Жиру.

Радостта за домакините обаче не бе дълга. Само шест минути по-късно съдията отсъди дузпа в полза на Румъния, след като Евра подложи крак на Станчиу в наказателното поле. Богдан Станко не пропусна от бялата точка -1:1.

Снимка: Getty Images

Двата отбора създадоха още няколко опасни голови ситуации. В 89-ата минута обаче фаворитът Франция нанесе решителния си удар след страхотен гол от далечно разстояние на Димитри Пайе. 2:1 за "петлите".

 

Снимка: Getty Images