на живо

Франция разгроми България във Варна, наш волейболист се контузи

Националите допуснаха седма загуба в Лигата на нациите

Българският национален отбор по волейбол допусна седма загуба в Лигата на нациите. На турнира във Варна момчетата на Пламен Константинов отстъпиха с 0:3 от Франция (21:25, 20:25, 23:25).

Така "лъвовете" останаха на 12-а позиция в надпреварата. С успеха си французите поведоха във временното класиране преди мача на Полша. 

Срещата започна по възможно най-лошия начин за българите, като още в първото разиграване Тодор Скримов се контузи. На негово място влезе Николай Пенчев. Франция поведе с 4 точки - 9:5. "Петлите" запазиха своя аванс и спокойно спечелиха първия гейм - 25:20.

Във втората част българските волейболисти успяха да се задържат в играта, но след десетата точка гостите взеха своето и победиха с 25:20.

Българите започнаха далеч по-мотивирани, но въпреки това Франция успя да направи аванс от 3-4 точки. Силен щурм на възпитаниците на Пламен Константинов дадоха възможност на "лъвовете" да изравнят резултата - 18:18. При 22:21 силната френска защита помогна на "петлите" да поведат с две точки. След това обаче коварният сервис на Гоцев изравни резултата в срещата - 23:23. Франция успяха да отвърнат на удара и да затворят срещата - 25:23 и 3:0 за гостите.

До края на седмицата родните състезатели ще се изправят във Варна срещу Канада в събота и срещу Бразилия в неделя.