на живо

Футболист преживя 3 атентата за 10 дни

Играчът с най-голям късмет или по-скоро с най-малък?

AP

Белгийският футболист на Галатасарай Джейсън Денайер се озова в три града, станали арена на терористичен атентат, в рамките на по-малко от две седмици.

Денайер е собственост на Манчестър Сити, но през този сезон се състезава за турския гранд Галатасарай под наем.

Преди десет дни централният защитник беше в Анкара за гостуване срещу Генчербирлиги от местния шампионат, завършило 1-1. Буквално на следващия ден, в неделя вечерта, атентат в столицата уби най-малко 37 души и рани над 120 други.

През миналата седмица Денайер се оказа близо и до атентата в Истанбул. Защитникът на местния отбор живее недалеч от мястото, на което се взриви камикадзе. Експлозията отне живота на петима и рани 36 души.

Снимка: Getty Images

20-годишният белгийски футболист се прибра във вторник в Брюксел, за да се присъедини към националния отбор на страната от Западна Европа. Там той стана пряк свидетел и на атентатите в белгийската столица. При тях загинаха над 20 души, а близо 200 бяха ранени.

Джейсън Денайер не пропусна да изрази подкрепата си към близките на жертвите на атентатите в Брюксел и Анкара в онлайн мрежата за снимки Instagram.

Вследствие на атентатите в Брюксел контролният мач между Белгия и Португалия, който беше насрочен за 29 март, е официално отменен, съобщи на официалния си сайт Белгийската футболна федерация.

Португалците от своя страна ще се изправят този петък в приятелски мач срещу родните национали в Лейрия. Двубоят ще можете да наблюдавате по bTV Action от 22 часа.