на живо

Габриела Петрова с три допинг проверки за една седмица

"Габи вече изпитва страх", оплака се пред bTV треньорът ѝ Атанас Атанасов

Lap.bg

Спортист номер 1 на България за 2015 г. Габриела Петрова е подложена на три допинг проверки в рамките на една седмица. Два пъти на извънсъстезателен контрол и веднъж на европейското първенство в Амстердам. На Петрова, която е на лагер в чужбина, е направен и кръвен тест.

Пред bTV нейният треньор Атанас Атанасов сподели, че пробите са взети на 8 юли (по време на шампионата в Амстердам), 12 юли (в България) и днес - 15 юли (на лагер в чужбина).

„Първият път беше на европейското първенство в Амстердам. На листа беше изписано нейното име. Аз такова нещо не съм виждал и не знаех, че има такъв вид допинг контрол. Дори и лекарят на националния ни отбор (б.а. - д-р Ангел Лозанов), който присъстваше, изрази възмущението си, че това е поименна проба, а не както би трябвало да бъде с теглене на жребий за дисциплината и за мястото, както се взима по принцип. Аз нямам обяснение, но ми се струва, че е прекалено. Особено след случая с мелдония, това въздейства върху психиката на Габриела и тя изпитва страх от всички тези проверки”, сподели Атанасов.

Габриела Петрова отпадна в квалификацията на троен скок на шампионата в Амстердам и не успя да се класира на финала в дисциплината. В момента тя е на лагер в чужбина и се подготвя за олимпийските игри в Рио.