на живо

Габриела Петрова: Всичко е зад гърба ми. Надявам се в Рио да успея

Тихомир Иванов: "Отивам с високо вдигната глава в Рио"

bTV

Габриела Петрова се завърна в България след разочароващото си представяне на европейското първенство по лека атлетика в Амстердам, Холандия.

Състезателката в тройния скок не успя да се класира за финала в своята дисциплина, след като в квалификациите записа само един успешен опит, който не беше достатъчен, за да се нареди между най-добрите в турнира.

"Всяко състезание дава нещо. Дали е положително или не толкова, както е в случая, но негативните неща съм ги забравила. Извлякла съм си поуките и грешките, които съм допуснала в самото състезание. Вече е зад гърба ми", разказа Петрова.

Тя разкри, че е фокусирана върху представянето си на олимпийските игри в Рио, които започват след по-малко от месец.

"Ще направя всичко по силите си нещата на олимпийските игри да се получат. Очаква ме едно силно състезание. Няколко дни ще съм в Пловдив, а след това на лагер. Още ги уточняваме нещата. Няма да участвам на състезания преди Рио, защото искаме да наблегнем само на подготовката"

От Амстердам днес се завърна и Тихомир Иванов. Българският състезател в скока на височина се класира на пето място на финала на европейското първенство.

Той разкри, че отива на Олимпиадата с надежда да стигне до финала.

"В Рио отивам с вдигната глава. Две европейски първенства  минаха вече за мъже и на двете записах финал. С вдиганата глава мога да кажа, че ще търся финал и лично постижение на Игрите в Рио. Самочувствието си го придобих още на предишното европейско. Тук бях много спокоен. Знаех, че мястото ми е в топ 12 в Европа в момента", каза Иванов.