на живо

Гари Невил с първа победа като треньор (ВИДЕО)

Бившият защитник класира Валенсия за следващия етап на Купата на Краля

Getty Images/Guliver Photos

Валенсия се класира сред най-добрите 16 отбора в турнира за Купата на Краля в Испания. "Прилепите" надиграха третодивизионния Баракалдо с 2:0 в мач-реванш от 1/16-финалите на надпреварата и с общ резултат 5:1 отстраниха тима на баските. Това бе първата победа в треньорската кариера на Гари Невил, който бе назначен за наставник на отбора на 2 декември и в първите си два мача начело на тима записа загуба и равенство.

При аванс от 3:1 от първия двубой преди две седмици, Валенсия започна срещата на "Местая" с бързи и остри нападения, които дадоха резултат още в 8'. Резултатът бе открит от Санти Мина, като атакуващият полузащитник отбеляза втория си гол за сезона.

В 31' интригата в сблъсъка изчезна напълно, след като Алваро Негредо получи чудесно подаване от Андре Гомеш и пусна топката покрай вратаря Алехандро Гарсия за 2:0.

Поради комфортния резултат, през второто полувреме Гари Невил даде шанс за изява на  младите Фран Виялба (17), Ибрахим Диало (19) и Родриго Де Пол (21).

Въпреки успеха, на няколко пъти съставът на Валенсия показа колебания при играта в защита и позволи на гостите да стигнат до опасни положения, при които обаче ударите на баските рядко попадаха в очертанията на вратата, а когато това се случеше - вратарят Матю Раян се намесваше великолепно.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Баракалдо, който загуби едва за втори път в последните си 18 мача, остави отлични впечатления с представянето си на "Местая" и ще продължи битката за първото място в Група 2 на испанската Сегунда Дивисион Б, което заема в момента.

От своя страна Валенсия записа едва втори успех в последните си осем срещи от всички турнири, като не допусна гол в своята врата за първи път в последните десет двубоя. Сега "прилепите" се надяват на добър жребий за 1/8-финалите - фаза, на която отпаднаха в предишните две издания на турнира.

"Черно-белите" са седемкратни носители на трофея, но не са го печелили от сезон 2007/08.

Ето и резултатите от останалите мачове в сряда вечер. В скоби е общият резултат, а с удебелен шрифт са отборите, които се класират за 1/8-финалите.

Реал Сосиедад 1:1 (2:3) Лас Палмас

Атлетик (Билбао) 6:0 (8:0) Линенсе

Ейбар 4:0 (4:3) Понферадина

Хетафе 3:1 (3:3) Райо (Вайекано)

Малага 0:1 (1:3) Мирандес