на живо

Георги Аврамчев и Таня Богомилова остават начело на българското плуване (ВИДЕО)

До избора се стигна след балотаж

Lap.bg

Президентът Георги Аврамчев и генералният секретар Таня Богомилова бяха избрани за още един мандат начело на Българската федерация по плувни спортове.

На общото събрание днес 128 делегати от 65 клуба избраха тандемът да продължи да управлява федерацията.

Заседанието започна точно в 10:00 часа.

Присъстващите гласуваха отделно за президент и генерален секретар на федерацията. И в двете категории предложенията бяха три.

За президент се съревновават досегашния шеф на федерацията Георги Аврамчев, Кирил Асенов и бившия заместник министър на спорта Лазар Каменов.

Постът на генерален секретар на федерацията пък искат да заемат Таня Богомилова, която изпълнява тази длъжност и сега, бившият световен шампион по плувен маратон Петър Стойчев и Георги Палазов.

След първото гласуване отпадат Лазар Каменов и Георги Палазов. Те събраха съответно 13 и 11 гласа.

На балотажа гласуваха 122 делегати.

Аврамчев и Богомилова събраха по 67 гласа, а за конкурентите им Кирил Асенов и Петър Стойчев останаха по 55.

"Един спортист трябва да може да губи, не само да печели. Нищо драматично не се е случило. Това е първата ми битка, която не зависеше само от мен. Може би не съм успял да агитирам достатъчно хората или да ми повярват достатъчно", каза Стойчев след гласуването.

"Ще си направим нужната равносметка и ще опитаме да бъдем по-открити и да работим по-компактно за бъдещето на българското плуване. Разчитаме много и на клубовете. Още съм млада и имам сили и желание за работа", каза Таня Богомилова.

"Ще работим с всички, без значение кой е гласувал за нас и кой не. Няма наши и ваши клубове. Всички сме едно семейство и трябва да си помагаме", добави от своя страна Георги Аврамчев.