на живо

Георги Дерменджиев: Имаме желание и амбиция да продължим (ВИДЕО)

"Ще има изходящи трансфери, които ще се отразят на отбора", каза треньорът на "Лудогорец" след жребия

Треньорът на "Лудогорец" - Георги Дерменджиев, заяви, че все още не познава добре следващия съперник на своя тим в европейските турнири - "Копенхаген", но "орлите" имат желанието и амбицията да се класират на 1/8-финал в Лига Европа.

Жребият, теглен в Нион днес, определи българския шампион да играе срещу друг тим, преминал през груповата фаза на Шампионската лига - датския "Копенхаген".

"Те имат 9 точки. Това е жребий, тук не става въпрос за усмивки. Ще проведем добра и целенасочена подготовка, а какво ще стане - ще видим след мачовете", бяха първите думи на Дерменджиев след жребия.

Специалистът заяви, че съперникът на "орлите" играе доста директен футбол, а това, че е спечелил 9 точки в груповата фаза на Шампионската лига е впечатляващо. Той беше категоричен, че не е имал фаворит при жребия.

"Имаме желания и амбиция. Времето ще покаже, нека вървим стъпка по стъпка. Това е един много силен период за "Лудогорец", най-силният период, откакто е създаден отбора. Водим в българското първенство, отборът влезе в групова фаза на Шампионска лига и което е най-важно - продължаваме в евротурнирите", оцени Дерменджиев.

Той разкри, че в клуба се говори за трансфери, но нови футболисти ще се привличат само след продажба на футболисти.