на живо

Георги Костадинов премина в "Макаби" Хайфа (ВИДЕО)

Българинът се раздели с "Левски", след като не получи увеличение на заплатата

Българският полузащитник Георги Костадинов вече е футболист на израелския "Макаби" Хайфа. Той подписа договор за 2+2 години, а опцията за удължаване е в полза на клуба.

Роденият през 1990-а година в Бургас национал напусна "Левски" със свободен трансфер това лято след две години носеше екипа на "сините". Той обаче не получи желаното увеличение на заплатата и в последните срещи дори не попадаше в групата, определена от Николай Митов.

Костадинов пристигна снощи (22 юни) в Тел Авив, след което премина медицински тестове в Хайфа. Преговорите по детайлите в неговия договор продължиха повече от 12 часа, като допълнителните подробности касаеха бонусите за постижения и за отделните мачове.

"Пред Георги имаше наистина много възможности. В последните два месеца имахме оферти от руските "Урал" и "Терек" Грозни, от два германски клуба от втора лига, от датския "Брьондби", от "Омония", а в последните дни дойдоха и писма от "Брага" и от швейцарски елитен клуб", разкри мениджърът на футболиста Антъни Раво.

"Знаех, че "Макаби" Хайфа е най-успешният отбор в Израел. Това е отбор, който е играл в групите на Шампионската лига, а публиката им е невероятна. На първо място искам да сме здрави, а ако работим упорито, то ще постигнем всичко, каквото искаме," заяви Георги Костадинов.

През последния сезон обаче зелените от Хайфа завършиха чак на 6-о място в класирането с 45 точки.