на живо

Героят на аматьорския отбор, победил "Селтик": Футболът е просто хоби

Голмайсторът, наказал шотландския шампион, всъщност е полицай

skysports.com

“Повечето играчи в отбора работят нещо друго. Футболът е просто хоби за нас. Имаме няколко професионалисти, които дойдоха от Испания, както и няколко добри местни момчета, но повечето сме полу-професионалисти. Тренираме по около два часа на ден, но имаме и други занимания.”

Това заяви голмайсторът на гибралтарския шампион "Линкълн Ред Импс" – Лий Каскиаро, цитиран от "Скай Спортс". Той отбеляза важния гол 48-мата минута за победата с 1-0 срещу "Селтик" в домакинския мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига, игран на стадион "Виктория Стейдиъм" с капацитет 5000 зрители.


34-годишният Каскиаро, който по принцип работи като полицай, беше изключително щастлив след успеха и заяви:

„Да победиш клуб като "Селтик" е нещо, за което само си мечтаеш. Ето че го постигнахме, при това в Гибралтар. Този гол ще го помня до края на живота си.“

Ето какво смята Каскиаро за развоя на мача срещу шотландския шампион Селтик, предвождан от бившия мениджър на "Ливърпул" Брендън Роджърс:

 „Знаехме, че ще им причиним проблеми. Свикнали сме да играем при такива условия. Бяхме наясно, че те ще изпитват трудности заради топлото време. Те смятаха да ни пресират и така остяваха празни пространства в защитата си. Бяхме задължени да се възползваме.“

Снимка: Getty Images
Нападателят е отбелязвал и друг исторически гол в кариерата си. Преди около година и половина Каскиаро вкара първия гол в историята на националния отбор на Гибралтар в официален футболен двубой при загубата 1-6 от Шотландия.