на живо

Гимнастичките и щабът на ансамбъла: Направихме това, което смятахме за правилно!

Момичетата, треньорите и Илиана Раева с официално изявление за инцидента с Цветелина Стоянова

bTV

Момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова, треньорският щаб, лекарят и психологът на националния отбор и председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, публикуваха официални изявления по повод инцидента с Цветелина Стоянова.

Гимнастичката, която не замина с ансамбъла за започващото тази седмица Европейско първенство, се бори за живота си в "Пирогов", след като падна от шестия етаж на жилищен блок. От МВР не изключват възможността това да е бил опит за самоубийство.

Момичетата и щабът призоваха да се спрат спекулациите, че психологическия срив на Стоянова е в следствие на изваждането ѝ от състава на ансамбъла и потвърдиха версията, която Раева представи в предаването "Тази сутрин", че гимнастичката сама не е поискала да пътува за Израел.

От изявленията става ясно, че Цветелина е изразила желание да прекрати състезателната си кариера преди Европейското първенство.

Лекарят на тима - Милен Димов и психологът Татяна Янчева са категорични, че състезателката се е чувствала изморена заради зачестилите травми. Стоянова е била на консултация и при клиничен психолог, но не е променила решението си да остане в България.