на живо

Глобиха Коморските острови заради номер с... тиксо (ВИДЕО)

Дебютантът в турнира за Купата на африканските нации се превърна в любимец на феновете заради драмите с вратарите

Глобиха Коморските острови заради номер с... тиксо (ВИДЕО)

Националният тим по футбол на Коморските острови се превърна в любимец на феновете заради перипетиите, през които премина по време на дебютното си участие в турнира за Купата на африканските нации. 

Проблемите за смелите футболисти обаче не свършват с отпадането им на осминафинал. Местната федерация ще трябва да плати глоба в размер на 5000 долара заради... неизправна екипировка. При това на защитника Шакер Алхадур, който трябваше да влиза "на пожар" в мача срещу домакина Камерун в ролята на вратар. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alhadhur Chaker (@chakeralh21)

Тъй като двамата основни вратари на тима на Коморските острови дадоха положителни проби за коронавирус (както и още 10 футболисти), Алхадур нахлузи ръкавиците, но нямаше екип. За това на своята фланелка залепи цветно тиксо. 

Той със сигурност ще остане завинаги в сърцата на своите сънародници със самоотвержените си прояви, но и в протокола на организаторите. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SPORTHELP (@_sporthelp)

Това не е единствената глоба за Коморските острови. Тимът трябва да плати 17 000 долара, в които влизат и наказанията за неспазване на протокола за коронавирус и за късно излизане на терена. 

Купата на африканските нации продължава с четвъртфиналите, които може да гледате на 29 и 30 януари пряко по RING!