на живо

Глоджево не спи в очакване на героя Ружди (ВИДЕО)

Нова зала за фитнес очаква шампиона в родната му къща

Глоджево, област Русе. Градче на 35 км от Разград, което е най-споменаваното в последните няколко часа. Всички малко над 3000 жители в него се готвят за тържествено събитие - посрещането на 25-годишния златен медалист Ружди Ружди.

Вчера българският параолимпиец спечели титла от игрите в Рио, след като тласна гюлето на 12,33 м, с което записа и нов световен рекорд.

Въпреки, че Ружди е световен и трикратен европейски първенец, семейството му все още не може да повярва, че най-голямата мечта на тяхната гордост вече е факт. Още повече, че за Бразилия той е тръгнал със здравословни проблеми.

"Имаше травма на китката на дясната ръка. Правиха му процедури, които явно му дойдоха в повече и цялата му ръка беше обрината", разказва пред bTV развълнуваната майка Сайме.

"Пожелах му успех, нищо друго. По принцип ние не си говорим такива големи... имаме надежди, обаче не си говорим, не си споделяме, не го питам за метри", допълва тя.

Снимка: bTV

Близките и техните приятели са гледали състезанието в продължение на няколко часа.

"Всички се радваме тук. Цялата махала беше у нас снощи. Гордеем се с него, той прослави България, вдигна знамето!", не крие емоциите си бащата на Ружди - Юксел.

Сред най-развълнуваните от постижението на българския състезател са неговите приятели. Те са категорични, че лекоатлетът е постигнал всичко, благодарение на много труд и тежки тренировки. Близките му са категорични, че приемат успеха му като свой.

"Работи със сериозни килограми. Цяла зима тренирахме и постижението дойде", споделя племенникът му Мехмед.

Най-близките хора на Ружди имат специална изненада за параолимпийския шампион. Те подготвят в дома му напълно обновена фитнес зала, в която да се готви за новите си успехи.