на живо

Гневът на Меси (ВИДЕО)

Всички свързват звездата на "Барселона" с действията му с топка в крака, но и на най-добрите се случва да изпуснат нервите си

Getty Images

След загубата на "Барселона" с 1:3 при гостуването в Манчестър на местния "Сити", мегазвездата на световния футбол Лионел Меси влезе в нетипична за него вербална схватка с помощника на Пеп Гуардиола Микел Артета.

Макар и избухливият характер на аржентинския маестро да не е нещото, с което повечето фенове на футбола биха го свързали, това не е първият път, в който той се замесва в кавга на или извън терена. 

Предлагаме ви 7 запомнящи се момента на изблик от страна на Меси: 

1. Лео се ядоса на вратаря на "Еспаньол" 

По време на каталунското дерби от миналогодишното издание на Купата на Краля Меси бе настъпен умишлено по крака от стража на "Еспаньол" Пау Лопес и веднага потърси сметка на испанеца. Бързата намеса на Луис Суарес обаче предотврати по-сериозна разправия. 

2. Лице в лице с Мапу 

"Бълхата" бе подразнен от нещо, което защитникът на "Рома" Мапу Янга-Мбива му прошепна в ухото, и веднага хвана противниковия футболист за гушата. И двамата играчи получиха жълти картони, но може би наказанието трябваше да е по-сериозно.

3. Уелигтон отвръща на обидата на Меси

Срещите между носителя на "Златната топка" и бранителя на "Малага" Уелигтон винаги са предизвиквали голям интерес, имайки предвид разликата в практикувания стил на игра на двамата. В този случай нещата ескалираха за секунди, а повод за това бе обида от страна Меси, която засегна защитника на "Малага" и той избута звездата на "Барселона" на земята.

4. Вила усети аржентински юмрук в гърба си

Подразнен от факта, че загуби топката от полузащитника на "Селта" Джонатан Вила, Меси не скри емоциите си и удари съперника си в гърба.

5. Топка в лицата на феновете на "Реал" Мадрид

При резултат 1:1 в края на мача срещу големия враг, Лео не успя да догони една топка, която излизаше в тъч, и я изрита с всичка сила към трибуните на "Бернабеу". Защитникът на "Реал" Пепе веднага потърси обяснение от звездата на "Барса", но Меси бе решил да не говори. 

6. Сам срещу всички

В мача на Аржентина срещу Боливия от груповата фаза на Копа Америка Меси дотолкова изнерви противниците си със своите умения, че на няколко пъти различни футболисти от тима на Боливия влязоха в пререкание с десетката на "гаучосите".

7. Остри думи към футболистите на Уругвай

След две последователни груби влизания от страна на Аревало Риос и Алваро Перейра в краката на аржентинския маестро, Меси реагира остро, но до по-сериозен сблъсък не се стигна.