на живо

Година след бенефиса: Златните момичета отговарят на въпросите на Илиана Раева (ВИДЕО)

Как продължават животите на Михаела, Ренета, Християна, Цветелина и Любомира след като загърбиха спортните си кариери

bTV

Тръгнали по своя път след лентите, бухалките и обръчите, Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова и Любомира Казанова не забравят успехите, трудните и добри моменти от професионалните си кариери. Всяка година на 17 ноември гимнастичките от националния ансамбъл на България, които донесоха 81 медала, се събират отново. Датата не е случайна. Именно на нея грациите представиха за последен път съчетанията си пред родна публика на бенефиса в "Арена Армеец". 

"Тази година за мен беше много интересна. Имам ново поприще, станах помощник треньор на новия ансамбъл и съм много щастлива, че съм част от техния успех, защото те ни заместиха много достойно. Много съм щастлива, както в работата си, така и в личния си живот", обобщи годината капитанът Михаела Маевска.

Снимка: bTV

"Аз съм единствената, която изцяло излезе от художествената гимнастика. Беше ми поверена длъжността да отговарям за спорта в град Пазарджик. Това е работа, за която съм мечтала, без дори да осъзнавам, че точно това искам да правя. Чувствам се изключително полезна, много щастлива и пълноценна", каза Ренета Камберова.

"Не очаквах, че ще бъде толкова трудно. Художествената гимнастика е един много субективен спорт и много обичат да режат българките. Аз винаги съм искала да бъда много коректна, както в работата си, така и в личния си живот. Смятам, че за сега съм един коректен съдия", заяви Християна Тодорова.

Снимка: bTV

"Годината беше различна, доста по-напрегната. Да си от другата страна на килима е доста по-трудно, по-напрегнато , докато моите състезателки играят. Явих се на съдийски курс, взех най-ниската категория, защото исках да съм запозната с правилата. Прекарвам целия си ден в залата - от сутрин до вечер съм с децата", разказа Любомира Казанова. 

"Починах си, следвам стъпките на нашия капитан. Помощник треньор съм на ансамбъл-девойки. Интересно ми е, харесва ми, виждам децата колко са щастливи от това, че са с мен и Вяра Ваташка. Изпитвам супер радост, когато влизам в залата, харесва ми доста", каза Цветелина Найденова.

Снимка: bTV

Момичетата разкриха и прякорите на треньорките си - Раевка и Круела (Даниела Велчева).

Кой е Божидар и как е помогнал на ансамбъла на олимпийските игри в Рио? Сбъднала ли се е мечтата на Рената да бъде ръководител? Колко длъжности изпълнява след килима Християна? Строга треньорка ли е Любомира Казанова и от кого взима пример? Кои са най-смешните моменти от съвместната работа на Илиана Раева и момичетата? Вижте в следващото видео: