на живо

"Голдън Стейт" безкомпромисен срещу "Сан Антонио Спърс" (ВИДЕО)

"Шпорите" водят с 2:0 победи във финалната серия на Запад

Getty Images

"Голдън Стейт" победи с категоричното 136:100 "Сан Антонио Спърс" във втория мач от финалната серия на Западната конференция от Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА).

Вицешампионите от миналия сезон спечелиха първия мач със знаменит обрат след контузията на водещия играч на гостите и вече водят с 2:0 победи.

Стеф Къри отбеляза 15 от 29-те си точки в първата четвъртина, която "Голдън Стейт" завърши с аванс от цели 17 точки. До 16-та минута предината на "Уориърс" нарасна до 25 точки, с колкото те изоставаха в първия мач преди контузията на Кауи Ленърд, а до полувремето домакините вече имаха предимство при 72:44. Къри пък вкара шест от девет стрелби от зоната за три точки и спечели седем борби за 31 минути игра.

Освен Къри, петима други играчи на "Голдън Стейт" вкараха по повече от една тройка, а отборно те завършиха с 18/37 далечни стрелби.

"Спърс" имат три дни за почивка и размисли, преди серията да се премести в Сан Антонио. Шампионите от Югозападната дивизия ще се надяват и Ленърд да се възстанови от контузията в глезена, получена по време на първия мач в Оукланд.

Тагове: