на живо

Готови за полет

Omnisport селектира 10 футболисти, които са готови да превземат Европа

От тази вечер Шампионската лига отново ще събира пред екраните милиони футболни фенове по целия свят. Най-интересната клубна надпревара се завръща с пълна сила и още в първия ден ще ни представи интересни дербита. 

На сцената ще се появят нови звезда, а други, вече понатрупали достатъчно опит, ще заблестят с пълна сила.

На прага на груповата фаза, Omnisport селектира 10 играчи, които са готови да разгърнат потенциала си през този сезон.

Матайс де Лихт - "Ювентус"

В "Ювентус" предпочитаха бавната интеграция на Матайс де Лихт в центъра на защитата на тима, но контузията на капитана Джорджо Киелини промени плановете на Маурицио Сари. 20-годишният холандец пристигна на "Ювентус Стейдиъм" с трансфер от "Аякс" след един изключителен сезон в Шампионската лига. "Аякс" стигна до полуфиналите, а по пътя си елиминира именно "Ювентус", а Де Лихт дори се отчете с гол срещу настоящия си клуб.

"Старата госпожа" има сериозни амбиции за трофея в турнира и със сигурност представянето на холандеца ще бъде от ключово значение.

Жоао Феликс - "Атлетико" Мадрид

Антоан Гризман отиде в "Барселона" и остави голяма дупка в атаката на "Атлетико" Мадрид. Затова "рохибланкос" бяха принудени да счупят трансферния си рекорд, привличайки "новия Кристиано Роналдо" - Жоао Феликс.

Няма никакво съмнение, че 19-годишният португалец е рядък талант, но дали е готов да изведе "Атлетико" до върха в Шампионската лига, ще разберем с течение на мачовете.

Джейдън Санчо - "Борусия" Дортмунд

Джейдън Санчо вече е звезда в Германия. 19-годишният англичанин е сред най-опасните нападатели в света в момента, но освен смъртоносен усет пред голлинията, той има още едно страхотно качество - умее да намира съотборниците си на възможно най-добрата позиция.

Снимка: Reuters

От началото на сезона в Бундеслигата юношата на "Манчестър Сити" вкара два гола и записа четири асистенции. "Жълто-черните" са в групата на смъртта с отборите на "Барселона", "Интер" и "Славия" Прага, но именно срещу такива съперници Санчо трябва да покаже, че е готов за следващата стъпка в кариерата си.

Родри - "Манчестър Сити"

Европейският връх продължава да убягва на "Манчестър Сити". Със само един полуфинал в последните четири сезон, повече от всякога "гражданите" са готови на всичко за трофея в Шампионската лига.

Снимка: Getty Images

През лятото Пеп Гуардиола привлече Родри от "Атлетико" Мадрид в опит да подобри контрола на топката в средата на терена. Родри е определян в родината си Испания за наследник на Серхио Бускетс.

Филипе Коутиньо - "Байерн" Мюнхен

В следващите няколко месеца Филипе Коутиньо ще се опита да намери себе си в "Байерн" Мюнхен. Бразилецът загуби формата си, откакто напусна "Ливърпул", за да преследва мечтата си в "Барселона".

Снимка: Twitter

На "Алианц Арена" той може да започне отначало. Баварците се стремят към първа европейска корона от 2012/13 и се надяват именно Коутиньо да е правилният елемент за постигането на целта.

Ерлинг Хaaланд - "Залцбург"

Хaaланд е във вихъра си. Преди паузата за националните отбори, той вкара осем гола в шест мача за австрийския шампион в първенството.

Роденият в Лийдс син на бившия полузащитник на "Манчестър Сити" Алф-Инге Хaaланд, попадна под светлините на прожекторите със своите 9 гола при победата на Норвегия с 12:0 над Хондурас на световното първенство за младежи до 20 години по-рано през годината.

Лаутаро Мартинес - "Интер"

Вероятно "Интер" и "Борусия" Дортмунд ще се борят за второто място в шеста група, така че Антонио Конте ще разчита доста на уменията на Лаутаро Мартинес. Аржентинецът ще получи повече шансове да заблести след отдаването под наем на Мауро Икарди в ПСЖ.

22-годишният Мартинес отбеляза хеттрик в приятелската среща на Аржентина срещу Мексико по време на паузата за националните отбори.

Дани Олмо - "Динамо" Загреб

Дани Олмо изведе младежкия национален отбор на Испания до 21 години до европейската титла и даде сериозна заявка за блестяща кариера. Той е сред най-желаните таланти в момента, а интерес към него проявят грандовете "Байерн" Мюнхен, "Атлетико" Мадрид, "Тотнъм" и "Манчестър Юнайтед". Олмо вкара осем гола в хърватското първенство през миналия сезон.

Снимка: Getty Images

"Динамо" има шансове да излезе от предварителната група, в която изявен фаворит е единствено шампионът на Англия "Манчестър Сити". Останалите два тима са "Аталанта" и "Шахтьор" Донецк.

Алехандро Гомес - "Аталанта"

Абсолютният дебютант в Шампионската лига "Аталанта" направи впечатляваща кампания в Серия "А" през миналия сезон. В основата на успехите на бергамаските бе 31-годишният Алехандро Гомес, който може и да няма втори шанс да се покаже на най-голямата футболна сцена.

Снимка: Getty Images

Гомес е сред най-постоянните полузащитници в италианския елит, а "Аталанта" има амбиции да остави следа в турнира.

Мейсън Маунт - "Челси"

Забраната за трансфери принуди носителя на трофея в Лига Европа "Челси" да наблегне на младоците от школата. Новият английски национал Мейсън Маунт е сред любимците на мениджъра Франк Лампард.

20-годишният полузащитник има три гола във Висшата лига от началото на сезона. Той игра под наем под ръководството на Лампард в "Дарби Каунти" миналия сезон.