на живо

Гребци от националния отбор били надзорник, прибрал бракониерската им мрежа

Румяна Нейкова ще изслуша пострадалия на 15 август

zapernik.com

Риболовен надзорник от Централна рибно-стопанска организация от клона, отговарящ за Перник, е бил подложен на физически тормоз от няколко гребци от националния отбор, съобщава сайтът Zapernik.com.

Марио Антонов е бил ритан и обиждан от двама младежи, които търсили бракониерската си мрежа, прибрана по-рано от служителя. 

Пред сайта Антонов твърди, че тя е била закачена на една от шамандурите, очертаващи коридорите. Била е открита и прибрана от него вечерта, а на сутринта трима младежи са потърсили риболовното съоръжение в лагера на надзорниците.

"В 9 часа сутринта чувам някакво тропане по брега, поглеждам и виждам как двама стоят на брега с една моторна лодка до нашия лагер, а трети ходи по брега и търси нещо. Бях с още две момчета, но си бяха тръгнали. Поглеждам и викам: „Какво правиш тука, бе?”. А те започнаха да повтарят „Върнете си ни мрежата!” и тръгнаха да я взимат. Аз им казаха, че мрежата няма да я пипат. Аз съм все още в спалния чувал. Както съм все още легнал, едно от момчетата започва да ме рита. Изправих се и започна един бой. Другите две момчета също се намесиха и започна една разправия. Чувам как единият каза на другия, „спукай му лодката”. А лодката ми е 2000 лв. Трябваше да отреагирам по някакъв начин и им казах, че съм държавен служител. В този момент те се уплашиха и си тръгнаха", разказва пред пернишкия портал пострадалият.

Антонов е потърсил обяснение от треньора, но не е намерил съдействие, за това се е обадил на олимпийската шампионка от Пекин 2008 г. Румяна Нейкова. 

Тя е обещала да съдейства и да изслуша пострадалия на 15 август. Антонов пък заяви, че тогава ще ѝ предаде мрежата, която е запазил, въпреки саморазправата.