на живо

Григор Димитров и Анди Мъри един срещу друг за благотворителност

Българинът ще срещне олимпийския шампион на 21 септември в Глазгоу

Getty Images/Guliver Photos

Григор Димитров ще излезе срещу Анди Мъри на 21 септември в Глазгоу. Този път обаче мачът между двамата има благотворителен характер.

Световният номер 2 и българският тенисист ще мерят сили на демонстративния турнир "Анди Мъри Лайф", а всички събрани средства от събитието ще бъдат предоставени на фондация, чийто благодетел е британецът.

Златният медалист от олимпийските игри в Рио заяви пред журналисти, че е горд с работата си в организацията, която помага на подрастващи.

"Толкова много деца са изгубили всичко: домовете, училищата и семействата си. Събитието не просто ще бъде чудесен турнир, а още по-важното е, че ще събере пари. Всички сме отговорни и трябва да покажем, че ни пука", заяви Мъри.

Димитров, който прекара последните седмици заедно с половинката си Никол Шерцингер, се включи в турнира на мястото на контузения Гаел Монфис. Освен той и Мъри, в събитието ще се включат братът на британеца - Джейми и Тим хенман.

За последно българинът и Анди Мъри играха един срещу друг на Откритото първенство на САЩ. Димитров загуби мача си от осминафиналите на турнира от Големия шлем с 1:6, 2:6, 2:6. Поражението е най-тежкото в кариерата му в турнира от този ранг.