на живо

Григор Димитров с първа победа на клей

Българинът се справи с Филип Колшрайбер и се класира за втория кръг в Мадрид

Getty Images

Григор Димитров записа първа победа на клей през този сезон. 25-годишният българин се наложи с 7:6(7), 6:4 над Филип Колшрайбер (Германия) и се класира за втория кръг на турнира на червени кортове в Мадрид.

По този начин най-добрият ни тенисист прекъсна негативната си серия от четири поредни загуби в последните два месеца. Освен това той подобри миналогодишното си представяне в силната надпревара, а във втория кръг ще срещне победителя от мача между Роберто Баутиста Агут (Испания) и Иво Карлович (Хърватия).

Димитров започна много уверено първия сет, без да дава никакви възможности на Колшрайбер за лесни точки. Въпреки това при 2:2, германецът се възползва от леко разколебаване в сервиса на българина и проби за 2:3. Гришо реагира като опарен и веднаха върна брейка за 3:3. Двубоят се завърза и се стигна до тайбрек, в който Димитров показа повече стабилност, за да поведе с 1:0 сета.

Снимка: Getty Images

25-годишният роден тенисист започва силно втората част. Той проби Колшрайбер за 1:0, след което поведе лесно с 2:0. При 3:2 Гришо позволи на съперника да върне брейка и да изравни резултата в частта. При 4:4 обаче българинът стигна до нов пробив и при свой сервис спечели мача.

Димитров е четвъртфиналист в Мадрид от 2015 г. С този успех той заработи 35855 евро и 45 точки за световната ранглиста, в която в момента заема 12-ото място.

Снимка: Getty Images

Тагове:

@