на живо

Григор Димитров за US Open: Не съм сигурен, че ще бъда там (ВИДЕО)

Най-добрият ни тенисист даде интервю за SportKlub преди турнира в Задар

Reuters

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров даде интервю за SportKlub преди участието в Задар, където ще се проведе вторият благотворителен турнир от "Адриа Тур". Първата ни ракета сподели, че надпреварата в Белград е била вълнуваща възможност за него и останалите топ тенисисти да влязат в ритъм след пандемията. Той обаче обяви, че все още не е сигурен за участието си в US Open на 31 август. Организаторите по всяка вероятност ще наложат редица ограничения на тенисистите.

"Предвид настоящата ситуация, е много трудно да се каже. Не мога да съм напълно сигурен, че ще бъда там. Но много неща може да се променят. Трудно е за нас, играчите, но мисля, че аз и другите тенисисти ще трябва да изчакаме с решението си с оглед на развитието на ситуацията. Ако нещата останат така, смятам, че много играчи няма да пътуват за Ню Йорк", коментира Григор.

Първата ни ракета сподели и как се чувства след демонстративния турнир в Белград, организиран от световния №1 Новак Джокович. Там Димитров записа победа и две загуби, с които отпадна в груповата фаза.

"Беше приятно, защото мина толкова дълго време без да сме играли един срещу друг. Мисля, че просто нямахме търпение да сме отново заедно, въпреки че всеки от нас иска да побеждава на корта. Смятам, че има и по-важни неща, различни от самите мачове. Прекарахме доста време заедно, тренирахме, видяхме докъде сме с подготовката. Двубоите през уикенда бяха на високо ниво. Да, турнирът беше благотворителен и не играхме толкова за точките. Но беше важно да влезем в ритъм."

Снимка: Reuters

Сега на Григор предстои участие във втория турнир от "Адриа Тур" - в Задар, Хърватия.

"Ние не тренираме само, за да играем отново тенис. Осъзнавам, че условията са по-различни, но в същото време искам да печеля. Всички искаме да се съревноваваме. Благотворителен турнир е, обаче държим да се предстaвим добре. Вълнението от това да задържиш някакво ниво надделява. Марин (Чилич) и Борна (Чорич) са оттук, което го прави още по-вълнуващо. Намираме се в толкова красива страна, която не съм посещавал от години. Пазя хубави спомени. За пръв път съм в Задар и трябваше да проверявам в "Гугъл" кое e хубаво и кое не. Ще опитам да се насладя на това място, колкото се може повече, затова и идвам малко по-рано.", каза първата ни ракета.

Тагове: