на живо

Григор Димитров затрудни Анди Мъри, но не успя да го победи (ВИДЕО)

Британецът спечели след оспорвана битка

Getty Images

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да победи Анди Мъри на турнира на твърди кортове в Синсинати. Гришо загуби от втория в световната ранглиста с 6:4, 6:7(3), 5:7.

Мачът започна с предимство на Димитров, който направи пробив още в първия гейм и след добра игра затвори сета 6:4. Във втората част българинът поведе с 4:1 постигайки два пробива, но след доста колеблива игра допусна изравняване 4:4. Мъри взе подаването си и поведе, а след успешен гейм за българина сетът трябваше да се реши с тайбрек. Там обаче Мъри набързо излезе напред в резултата с 4:2, а след това и с 6:3, при което Григор направи двойна грешка и сетът отиде на сметката на шотландеца.

Битката продължи и в третия сет, когато двамата тенисисти си размениха по един пробив за 2:2. Григор поведе и имаше възможност да затвори мача, но отново позволи на Мъри да покаже силна игра и да вземе сета след 7:5.

След този мач шотландецът се класира за четвъртфиналите на турнира, където ще срещне Ришар Гаске. Това пък бе шеста загуба за Григор в осем мача срещу Мъри.