на живо

Група "Е": "Тотнъм" не остави шанс на ЦСКА Москва и продължава в Лига Европа (ВИДЕО)

"Байер" с класика срещу "Монако", остава втори

"Тотнъм" спечели с 3:1 срещу ЦСКА Москва последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига и се класира на трето място в групата си.

Георги Миланов изигра цял мач за московчани, които поведоха в резултата в 33-та минута с гол на Алан Дзагоев. ЦСКА се нуждаеше от задължителна победа, за да изпревари "шпорите", но не успя да задържи дълго аванса си.

"Тотнъм" изравни в 38-та минута с гол на Деле Али, но повторенията показаха, че в един момент от атаката има засада на Кайл Уокър. Малко по-късно Георги Миланов излезе на стрелкова позиция за ЦСКА, но ударът му бе спасен от Юго Льорис.

Така се стигна до последната минута на първата част, когато Хари Кейн обърна мача за "Тотнъм", възползвайки се от подаване на Дани Роуз.

През втората част превъзходството на лондончани бе пълно и те стигнаха до още едно попадение. Игор Акинфеев си вкара автогол в 77-та минута.

В другия мач от тази група "Байер" Леверкузен вкара три безответни гола на "Монако". Точни за "аспирините" бяха Юрченко (30') и Бранд (48'), а в 82' стражът на гостите Морган Де Санктис си отбеляза злощастен автогол.

За "Байер" беше отсъдена дузпа. Ударът на Вендел срещна напречната греда, след което топката се отби в гърба на вратаря и попадна в мрежата зад него. По този начин беше оформен крайният резултат: "Байер" Леверкузен 3:0 "Монако".

Въпреки загубата французите печелят групата с актив от 11 точки, а германският тим остава втори с 10.