на живо

Гуардиола: Дадох живота си на Байерн

Лам: Не успяхме да възнаградим Гуардиола с финал

Getty Images

За трета поредна година Байерн (Мюнхен) отпада на полуфиналите в Шампионска лига от испански отбор. 

"Баварците" бяха съвсем близо до класиране за финала на турнира, но пропусната дузпа от Томас Мюлер през първото полувреме ги лиши от тази възможност.

Ето какво заявиха от немския клуб след мача:

Хосеп Гуардиола: "Направихме всичко по силите ни, за да стигнем до финала на Шампионска лига, а аз дадох живота си на Байерн (Мюнхен). Гордея се с футболистите и с това, което постигнахме, въпреки че моята мисия най-вероятно остава неизпълнена. Борих се, дадох всичко от себе си и съжалявам, че не успяхме да стигнем до финал. Но знаете, че в Шампионската лига не е лесно и просто трябва да приемеш отпадането. Това е футболът. Яд ме е за играчите, но Байерн има бляскаво бъдеще с този състав. Те изиграха перфектен турнир".

Филип Лам: "Няма смисъл да говорим какво би се случило при отстраняване днес на Атлетико, миналата година на Барселона или по-миналата на Реал (Мадрид). За съжаление, ние не успяхме да възнаградим Гуардиола с финал и да го изпратим по начина, по който той искаше да го направим".

Томас Мюлер: "Днес изиграхме отличен и почти безгрешен мач. Но тези няколко грешки бяха достатъчни и се оказаха фатални. Разочаровани сме и нямам думи да опиша това, което наистина чувствам. Това отпадане е доста по-болезнено от предните две. Понякога футболът е доста жестока игра".

Роберт Левандовски: "Разочаровани сме, защото им подарихме гол от нищото. Жалко! Можехме да се класираме на финал, но във футбола не всичко става така, както искаш да се случи. И все пак смятам, че бяхме по-добри от Атлетико".