на живо

Хамилтън демонстрира завидни умения в зимните спортове (ГАЛЕРИЯ)

Световният шампион се пробва в сноуборда и подкара моторна шейна

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън показа завидни умения и на една по-различна писта - на тази за зимни спортове. Британецът нагази в дълбокия японски сняг, за да изпробва необработените терени на остров Хокайдо.

В стремежа си да се наслади максимално на свободното си време преди старта на новия сезон, първият пилот на "Мерцедес" се присъедини към елитната комания на част от най-опитните в сноуборда - Кевин Бакстрьом, Тор Лундстьом и Халдор Хелгасон. Хамилтън впечатли с няколко успешни каскади и получи овациите на звездната си публика.

"Беше невероятно да бъда тук с част от най-добрите в тази сфера и да усъвършенствам уменията си с борда – перфектна подготовка за старта на предстоящия сезон във Формула 1", сподели развълнуваният британец.

След сноуборда, Хамилтън показа перфектните си шофьорски умения и зад волана на моторна шейна, която допълнително повиши адреналина му.

Покачването на температурите на остров Хокайдо никак не развалиха настроението на пилота. Той бързо забрави зимната приказка в планините и се озова на морския бряг, където яхните вълните със сърф.