на живо

Хамилтън на победа от Прост, гони Шумахер

През последните седмици преживях много падения, но всичко си струваше, категоричен е британският пилот

Lap.bg

Люис Хамилтън е едва третият състезател във Формула 1 с 50 или повече победи, като другите двама са французинът Ален Прост с 51 и германецът Михаел Шуамхер с 91. Британецът спечели Гран При на САЩ и запази шансовете си за световната титла при пилотите. 

Хамилтън се изравни с бразилеца Аертон Сена по победи от първо място на старта - 29, както и по успехи в Съединените щати - 5. Освен това, британецът е спечелил четири от последните пет състезания в Остин, както и пет от последните шест в САЩ. Себастиан Фетел остава единственият друг пилот с победа на американска земя.

Снимка: Lap.bg

"Радвам се, че стигнах до 50-та си победа във Формула 1, но по-важно в случая е, че го направих с много силно състезание. Представих се отлично и имах голям аванс, но си отдъхнах след карирания флаг, защото в последните месеци преживях много проблеми с болида", каза 31-годишният шампион.

"Именно заради тези падения се чувствам удовлетворен от начина, по който контролирах състезанието. Целта ми е да задържа формата си и през следващата седмица, когато трябва да продължа битката за титлата в Мексико", допълни Хамилтън и благодари на феновете за подкрепата.

Снимка: Lap.bg

Британецът запази интригата в битката за титлата, която се води между него и съотборника му Нико Розберг. Три състезания преди края разликата между двамата пилоти на "Мерцедес" е само 26 точки.