на живо

Хандбал: Локомотив надигра НСА в София (ВИДЕО)

bTV

Локомотив (Варна) постигна пета победа в мъжкото хандбално първенство. "Черно-белите" спечелиха убедително дербито с Национална Спортна Академия с 35:23 гола и продължават да заема второ място в класирането след седем кръга. Варненци имат актив от 10 точки след пет успеха и две поражения.

Двубоят бе равностоен в първите 15 минути, но впоследствие гостите подобриха своята игра и още на почивката имаха преднина от седем гола. Домакините могат да съжаляват за многото направени пропуски, четири от които при изпълнение на 7-метрови хвърляния.

Най-резултатен за Локомотив бе Станислав Стоянов, който отбеляза шест попадения във вратата на домакините. По пет вкараха Теодор Добрев, Живко Димов и Димитър Георгиев, а звездата на варненци Бранимир Балчев завърши срещата с четири точни изстрела.

За НСА се разписаха само шестима хандбалисти. Петър Симеонов отбеляза осем гола, Николай Нейчев добави шест, а с пет се отличи крилото Ивелин Иванов. За софийския тим това е четвърто поражение в седем мача.

В други срещи от кръга лидерът Спартак (Варна) спечели гостуването на Добруджа (Добрич) с 30:25. Ловешкият Осъм надигра Левски (Левски) с 33:26 в залата в гр. "Българене", а шампионът Фрегата (Бургас) разгроми благоевградския Интер-Академик с 41:22 гола.

Спартак е лидер в класирането с пълен актив от седем победи и 14 точки. С четири по-малко са Локомотив и Добруджа, колкото има и Фрегата. Бургазлии обаче са с мач по-малко. НСА заема пета позиция с пет точки, какъвто е активът и на Осъм. На последните две места са отборите на Левски и Интер-Академик.