на живо

Хиляди фенове на "Шапекоензе" изпратиха героите си (ВИДЕО)

Изключително силен дъжд съпроводи церемонията в Шапеко

Getty Images

Хиляди фенове се събраха на клубния стадион на бразилския „Шапекоензе“, за да почетат паметта на футболистите от тима, загинали в самолетна катастрофа в началото на тази седмица, предаде Би Би Си.

Снимка: Getty Images

Под проливния дъжд на „Аренда Конда“ като част от церомонията, на която присъства президентът на Бразилия Мишел Темер, бяха изнесени и ковчези с телата на някои от героите на „Шапекоензе“.

Големи видеостени от външната страна на стадиона предаваха случващото се, за тези, които наблюдаваха извън съоръжението. Вътре млади фенове слязоха на терена и развяха флаг на „Шапекоензе“ заедно с националните знамена на Бразилия и Колумбия.

Снимка: Getty Images

Всички футболни срещи през този уикенд ще започват с минута мълчание. Футболистите по света също така ще носят и черни ленти в памет на загиналите. Решението за това е на президента на ФИФА Джани Инфантино.

71 души починаха във вторник, след като самолет се разби на 30 км от колумбийския град Меделин при захода си за кацане. На борда бяха и почти всички футболисти на бразилския отбор „Шапекоензе“, които пътуваха за двубоя си в Колумбия срещу „Атлетико Насионал“ във финал на Купата на Южна Америха.