на живо

Християн Стоянов: Искам да се насладя на емоцията да бъда на параолимпийски игри (ВИДЕО)

"Ако мисля, че това състезание е различно, ще се притесня", заяви българският представител в Рио

Християн Стоянов: Искам да се насладя на емоцията да бъда на параолимпийски игри (ВИДЕО)

Българският представител в бягането на 1500 м на параолимпийските игри в Рио де Жанейро - Християн Стоянов, заяви, че не чувства притеснение, въпреки че за първи път ще стартира на подобен форум.

"Настроението преди моята дисциплина бих казал, че е изключително положително. Единствено очаквам да се насладя изцяло на емоцията да бъда на параолимпийски игри, да се състезавам в името на България и се надявам, че ще я представя добре", заяви пред Иван Филчев сребърният медалист от европейското първенство за мъже.

Той е последният български представител, който ще вземе участие в Рио. Стартът на Стоянов е малко след полунощ на 17 септември.

"Това, че съм на първа параолимпиада въобще не ме плаши. Няма никакво притеснение. Считам го за състезание като другите, на които съм участвал, тъй като ако мисля, че това е по-различно, единствено би ме притеснило. Точно за това мисля, че подхождам правилно. Нямам очаквания от себе си. Не искам да се натоварвам. Отивам да се състезавам и да покажа това, на което съм научен. Ако другите състезатели са по-добри, те ще ме победят. Ако заслужа победата или дори медал, това ще е прекрасно за мен и бих се гордял много", сподели своите очаквания лекоатлетът.