на живо

Христо Янев подаде оставка като треньор на ЦСКА-София

Той обяви, че в клуба има натиск

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА-София Христо Янев подаде оставка. На извънредна пресконференция днес той обяви, че поема пълна отговорност за резултатите на "червените" до момента и смята, че решението му е за доброто на клуба.

"Не ми е приятно да виждам хората да си тръгват разочаровани от стадиона. Болката, изписана по лицата им, ме кара да се чувствам зле. В моите футболисти пък не виждам духа, който искам. Момчетата трябва да разберат, че е нужен характер, когато си играч на ЦСКА. Никога не съм бягал отговорност, няма да го направя и сега и затова ще подам своята оставка като старши треньор. Уведомил съм ръководството за решението си", посочи мотивите си Янев.

ЦСКА-София е на трето място във временното класиране не Първа професионална лига. Под ръководството на Янев в елита, "червените" записаха две победи - срещу "Славия" и "Нефтохимик", загуба от "Верея" Стара Загора и равенство срещу "Пирин".

„Виждам голямо желание, но не се получава на терена. Може би при гостуванията трябва да покажем чисто футболни качества. Трябва да се върнем към тези неща. Това е отбор, който е на два месеца. Дайте ми пример от света колко отбора на два месеца правят нещо значимо", каза треньорът в оставка.

Той не скри, че в клуба има напрежение заради резултатите.

"Натиск в ЦСКА има отвсякъде, но всеки тук трябва да е подготвен и да се бори както намери за добре“, обясни Янев.