на живо

Христо Стоичков: Нямам избор. Ще викам за "Юве"!

Камата се надява "Атлетико" да повтори чудото на "Барселона" срещу ПСЖ

Ладислав Цветков

Христо Стоичков може никога да не обличал фланелката на "Ювентус", но ще стиска палци за "Старата госпожа" на финала в Шампионската лига. Това заяви самият той в интервю за радио "Cadena SER".

Носителят на трофея с "Барселона" от 1992 г. обоснова решението си с факта, че... няма друг избор.

"Нямам друг избор... Надявам се "Ювентус" да спечели Шампионската лига", заяви Камата, който през сезон 1995/1996 игра в италианския "Парма".

Като отявлен фен на "Барселона" Стоичков ще пренебрегне факта, че именно "бианконерите" отстраниха испанския гранд. Той обаче пожела на "Атлетико" Мадрид да повтори постижението на каталунците срещу ПСЖ на четвъртфинал. Тогава Меси и компания успяха да преодолеят изоставане от 0:4 в първия мач и да продължат напред.

Причината за симпатиите на българската футболна легенда към "дюшекчиите" е предстоящия реванш на отбора срещу "Реал" Мадрид - вечния враг на "Барса".

"Всичко е възможно в този живот. След 0:4 от "Пари Сен Жермен" всички казваха, че на 99.9% Барса няма шанс и няма да видим обрат, но виждате какво може да се случи във футбола. Във футбола две и две не означава четири. Реал има голямо преимущество. Но ще видим дали Чоло ще може да вдигне "Атлетико". По-скоро може да се каже, че нещо в тази игра е почти невъзможно, но винаги има шанс", заяви Камата.

Дали изказването му ще донесе късмет на "Ювентус", може да гледате днес (9 май) от 21:00 ч. по bTV Action, когато "старата госпожа" приема "Монако" в реванша от полуфиналите на Шампионската лига.