на живо

Христо Стоичков: Този празник е за всички българи (ВИДЕО)

"Без моите колеги нямаше да постигна това, което съм постигнал", каза Камата

bTV

На пресконференция преди юбилейният си мач "50 години номер 8", Христо Стоичков заяви, че утрешния спектакъл ще бъде подарък за всички българи.

"20 май ще остане една паметна дата за мен, за България и най-вече за дрийм тийма на Барселона, спечелвайки първата европейска шампионска титла през 1992 година", разказа Стоичков.

"Този празник е за всички българи, защото те го заслужават и аз не съм забравил, че съм тръгнал от тук. За това утре този празник нека бъде за цяла България, за всички любители на футбола", разкри Камата.

"Никога не съм обичал да казвам тази думичка "Аз". Трофеите са на моите колеги, аз съм само част от този трофей. Без моите колеги нямаше да постигна това, което съм постигнал и за това утре този празник е и за тях, защото тези трофеи са техни. За това ще бъда още по-щастлив, когато ги видя отново да излязат и да играят", бе емоционален Стоичков.

Шоуто "50 години номер 8" е утре на националния стадион "Васил Левски" и ще бъде предавано пряко в ефира на bTV Action от 18:00 ч.